Vissen

donderdag 20 januari 2011

Nieuws over Vissen

Haaien zijn kleurenblind



De ogen van een haai zijn zeer gevoelig voor licht, maar niet in staat om kleuren uit elkaar te houden. Dat blijkt uit Australisch onderzoek. Mogelijk kunnen de resultaten ervoor zorgen dat haaien mensen minder vaak aanvallen. Door de kleuren van vis- en zwemgerei aan te passen, ziet de haai deze mogelijk niet langer als een bedreiging en laat hij deze met rust.
De wetenschappers bestudeerden de netvliezen van zeventien haaiensoorten. Alle soorten bleken de meeste staafjes te hebben. Deze gebruiken de dieren om het verschil tussen donker en licht te maken. Tien van de soorten misten echter kegeltjes: de cellen die zowel dieren als mensen helpen om onderscheid te maken tussen kleuren.

Honderden dode vissen in Helmond

HELMOND In vijvers in Helmond zijn de afgelopen week zeker een paar honderd dode vissen gevonden. Ze zijn omgekomen door zuurstofgebrek.
De eerste dode vissen werden vorige week aangetroffen in de Apostelwijk; deze week was dit het geval in vijvers aan de Vondellaan en de Dierdonklaan. Medewerkers van de dierenambulace zijn bezig om de dieren aan de kant te brengen en af te voeren.

Dit was het laatste nieuws...

Doei

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo
Leuk een reactie...
Veel liefs de beheerder